هدف ها و سلیقه های متفاوت گردشگران و نیز سطح بودجه ی آنها، باعث شکل گیری انواع هتل ها و نیز تحولی عظیم در صنعت هتل داری شده است. لذا ضروری می نماید تا در ابتدا به ذکر انواع مختلف هتلها (به صورت موردی) و اصطلاحات رایج در این خصوص اشاره نماییم و سپس به اصطلاحات به کار رفته توسط آنها بپردازیم:
هتل های تجاری (Business Hotels)
هتل های تجاری بزرگترین گروه هتل ها به شمار می آیند. مخاطبین این هتلها بیشتر مسافرین تجاری می باشند. از لحاظ موقعیتی نیز بیشتر در مراکز شهر قرار گرفته و یا همجوار با مناطق تجاری می باشند.
هتل فرودگاه (Airport Hotel)
مخاطبین این نوع هتل ها معمولا تاجرها، کارکنان شرکت های هوایی و نیز مسافرینی که پرواز آنها به نوعی لغو شده و یا در روز بعد پرواز داشته اند، می باشد.
هتل های سوئیت (Suit Hotels)
هتل های سوئیت، از نوع هتل های جدید و رو به رشد محسوب می شوند. سوئیت های این هتل ها که دارای اتاق نشیمن و نیز اتاق خواب می باشند، اصلی ترین جاذبه این نوع هتل ها به شمار می آیند.
هتل های اقامت طولانی (Extended stay Hotels)
این نوع هتلها از لحاظ ساختاری شباهت بسیاری به هتل های سوئیت دارند، و تفاوت آنها با هتل سوئیت ها در آشپزخانه مجهز است که در داخل سوئیت قرار دارد.
هتل های آپارتمان (Aparteman Hotels)
هتل آپارتمان ها اقامت های طولانی تری را به مشتریان خود ارائه می نمایند. این نوع از هتل ها به رزیدنشال هتل (Residential Hotel) نیز معروف می باشند.
متل (Motel)
این نوع هتل ها بین راهی هستند و معمولا خارج از فضای شهری قرار گرفته اند.
هتل های تفریحی (Resort Hotel)
این هتل ها معمولا با چشمه های مواد معدنی، سواحل و مکان طبیعی همجوار هستند. ریزورت هتل ها معمولا مخصوص استراحت می باشند.
هتل پانسیون(Hotel pension)
این هتل ها اتاق های خود را عموما به صورت ماهانه یا سالانه اجاره می دهند. آنها دارای اتاق، رستوران، کتابخانه و … می باشند.
هاستل (Hostel)
هاستل ها به هتل های ارزان قیمت نیز شهرت دارند. معمولا گردشگرانی که نمی خواهند هزینه ی بالایی جهت اقامت خود بپردازند از این هتل ها استفاده می نمایند.
هتل های تاریخی (Heritage Hotel)
از بافت های قدیمی جهت ایجاد این هتل ها استفاده می نمایند. این هتل ها در مکان های تاریخی نظیر قصر ها، قلعه ها، کاروانسرا ها و … واقع شده اند.